Jom Sihat Bersama Putra Medical Centre (PMC).


Sumber Manusia Kumpulan Bina Darulaman Berhad (BDB) dengan kerjasama Hospital Putra Medical Centre (PMC) telah menganjurkan kempen kesihatan “Jom Sihat Bersama PMC” bertempat di Centre Of Learning pada 26 Julai 2018.

Kempen kesihatan berkenaan merupakan usahasama buat kali kedua antara BDB dan juga PMC di mana pada kali ini ceramah khas mengenai kesihatan mata yang bertajuk “Kenali Mata Anda” disampaikan oleh Pakar Perunding Oftalmologi, Dr.Bashkaran Karuppannan.

Dalam ceramahnya, Dr. Bashkaran menekan mengenai aspek penjagaan mata dan kesan-kesan apabila mata tidak dijaga dengan betul yang mungkin selama ini kurang diberi perhatian oleh kakitangan BDB di mana mereka sibuk dengan melakukan kerja di depan skrin komputer setiap hari.

Selain daripada ceramah kesihatan pemeriksaan mata, tekanan darah tinggi, glukosa secara percuma turut diadakan di samping pemeriksaan Indeks Jisim Berat Badan(BMI) untuk mengukur tahap berat badan ideal untuk setiap kakitangan BDB.

Oleh itu, kempen kesihatan ini dapat membantu kakitangan BDB dalam membantu para kakitangan BDB untuk mengamalkan kehidupan sihat sekaligus dapat meningkatkan produktiviti pada masa akan datang.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts