BDB Management Retreat 2015, Tenggol Island

TERENGGANU: Seramai 45 orang kakitangan Bina Darulaman Berhad terdiri daripada pengurus kanan kumpulan telah menyertai ‘BDB Management Retreat 2015’ yang telah dijalankan di sini, dari 26hb April sehingga 30hb April 2015. Turut hadir ke program itu ialah pengarah urusan kumpulan BDB Dato’ Izham Yusoff . Para peserta terdiri daripada ketua-ketua anak syarikat subsidiari, ketua-ketua jabatan dan pegawai-pegawai kanan.

Program ini bertemakan “Spirit of Achivement” dan menjadi sebagai satu forum bagi pengurus kanan kumpulan untuk membincangkan pelan tindakan perniagaan mereka sepanjang tahun ini. Selain daripada perbincangan yang serius , para peserta telah dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk menjalankan aktiviti yang telah diaturkan.

Pada hari kedua, para peserta telah dibahagikan kumpulan mengikut tema warna. Antaranya ialah kumpulan kuning, biru, merah dan hijau. Aktiviti yang dijalankan ialah ‘teambuilding’, aktiviti luar seperti snorkeling dan menyelam serta aktiviti santai seperti persembahan peserta.

Pada hari terakhir, para peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk membuat persembahan mempamerkan bakat mereka - lakonan, nyanyian dan tarian.

Featured Posts