ACTIVITIES

Archive : 
Please reload

March 28, 2020

Kumpulan Bina Darulaman Berhad (BDB) melalui BDB Darulaman Golf Resort Berhad dan Polis Bantuan BDB Land menjalankan program tanggungjawab sosial dengan mengedarkan 7,893 bungkusan makanan dan minuman pada 27 Mac sehingga 23 April 2020.

Sumbangan ini diberikan kepada para pegawai perubatan seperti di Hospital Jitra, Hospital Sultanah Bahiyah, Klinik Kesihatan Banai, Wisma Darulaman, Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah se...

March 2, 2020

Kewajipan sesebuah organisasi untuk membantu dan menyumbang bakti kepada masyarakat adalah penting bagi Kumpulan Bina Darulaman Berhad (BDB) yang merupakan anak syarikat Kerajaan Negeri Kedah.

Oleh itu, warga kerja Kumpulan BDB telah mengambil inisiatif melalui Kelab Kebajikan & Rekreasi BDB dan juga anak-anak syarikat untuk mengadakan Program Tanggungjawab Sosial Korporat di Gunung Jerai. 

Program gotong-royong membersihkan kaw...

February 16, 2020

Pada 15 Februari 2020, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Bina Darulaman Berhad, Encik Faris Najhan Hashim telah hadir untuk merasmikan Festival 'Seloka' 1000 Keris Kedah Langkasuka yang diadakan di Darulaman Park, Jitra dan menyampaikan sijil penyertaan dan penghargaan kepada semua pihak yang terlibat untuk menjayakan festival ini.

#Kedah
#BinaDarulamanBerhad
#SpiritOfAchievement

January 30, 2020

Menyedari peranan media sebagai penyampai maklumat yang berkredibiliti, pihak Komunikasi Korporat Kumpulan BDB mengambil inisiatif dengan mengadakan lawatan untuk berjumpa rakan-rakan media di pejabat mereka. Lawatan yang diketuai oleh Sajahan Abdul Waheed, Ketua Komunikasi Korporat Kumpulan BDB bertujuan bertanya khabar dan mengeratkan silaturrahim antra pihak BDB dan pihak media.

Pihak Kommunikasi Korporat Kumpulan BDB sempat...

December 20, 2019

Seramai 25 kakitangan daripada BDB Leisure Sdn Bhd (Fantasia Aqua Park) telah mengikuti kursus Pengenalan Pertolongan Cemas & Pertolongan Cemas Asas yang bertempat di Dewan Damai 1, BDB Hotels Sdn Bhd. Latihan tersebut telah dikendalikan oleh Tenaga Pengajar Luaran iaitu En Abu Bakar Bin Othman dan pasukannya dari Bulan Sabit Merah Malaysia, Cawangan Kedah Darul Aman.

Kursus ini dapat memberi kesedaran dan memperkenalkan pelaja...

Please reload

2020 © Copyright Bina Darulaman Berhad (199501003751)